Sadece PS Vita için çıkış gerçekleştirmiş olan, TPS kategorisi için geliştirilen ve oyuncular tarafından bu vakte kadar fazlasıyla iyi yorum olan UNIT 13, bizleri de inceleme yazısını hazırlarken kendine hayran bırakmayı başardı. Grafik konusunda profesyonel sistemlerin kullanıldığını rahatlıkla anlayabiliyoruz; ancak her savaş oyununda olduğu gibi bunda da senaryonun önemi çok daha büyük ve gayet iyi başarılmış. İşte UNIT 13 inceleme yazısı, bol keyifli seyirler.
Bazı önemli bilgileri aktardıktan sonra, bakalım Zipper Interactive bizlere nasıl bir oyun hediye etmiş.
Unit 13, TPS (Third Person Shooter) ”Üçüncül kişi atıcı” veya ”Üçüncü kişi gözüyle” gibi anlamlara da gelen bir oyun türünden oluşuyor. PSP’ye yapılan SOCOM serisinde oyun bir hikayeye bağlı kalırken, Unit 13 malesef bir hikaye barındırmıyor, bunun yerine 36 farklı bölümden oluşan görev sistemi bulunuyor. Her bir görevi başarıyla yerine getirdiğimiz zaman, yeni görevler ile farklı bölümlere adım atabiliyoruz.
Oyuna başlamadan önce Ana Menüden bahsedelim.
Menü oldukça sade tasarlanmış. Kullanıcı oynamak istediği bölümleri kolayca seçebilirken, ekranın altına, üstüne, sağına ve soluna yerleştirilmiş birçok bilgi rahat bir şekilde görünüyor ve gözü pek yormuyor.
Ekranın sol üst köşesinde Playstation Network’e bağlı olup olmadığımızı gösteren bir ikon yer alıyor. Bu ikon kırmızı iken bağlı değil, sarı iken bağlı konumdayız. Onun hemen yanında oyunla ilgili haber yayını yapan bir bar bulunuyor.
Orta kısımda Solo Missions, Online Cooperative, High Value Targets, Daily Challenge modları mevcut.
Solo Missions: 36 farklı bölümde çıkarak, soğuk kanlı bir şekilde bize verilen görevleri tek tek yerine getirmeye çalışacağız.
Online Cooperative: Dünyanın herhangi bir yerindeki PS Vita kullanıcısı ile online Co-Op görevlere katılacağız.
High Value Targets: Her biri yıldızlı bir görev türünü barındıran farklı bölümler den oluşuyor. Phoenix, Wizard, Viper ve Hyena gibi bölümlerde oynayabilmek için, bölüm kilitlerini topladığımız yıldız sayısına göre açmaya çalışacağız. Yeterli yıldız sayısına ulaşamadan, bölümlerin kilidini aktif edemiyoruz.
Daily Challenge: 24 saatte bir güncellenen ve yalnız günde bir kez sunulan benzersiz görevlere katılacağız.
Ana menüde ekranın en altında ise, geri butonu online lider tahtası, ayarlar ve ana menüye sekmesi gibi bazı kısa yollar bulunuyor.
Online lider tahtasında, dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan PS Vita kullanıcılarının oyun sırasında kazanmış oldukları puanları görebiliyoruz. Tabi bu ekrandayken, Single Player, Overall Career ve Global gibi katagorilere de ayırabiliyoruz.
Ayarlar seçeneği altında ise, Audio, Controls, Other Settings, Credits ve Default Settings bulunuyor.
Solo Missions ile ilk göreve adım atalım.
Solo Missions seçeneğine tıkladığımız zaman karşımıza görev türünü seçebileceğimiz 36 bölüm çıkıyor. Tabi buradaki bölümlerin her biri kilitli ve kilitleri açabilmemiz için de her bir görevi tek tek yerine getirmek zorundayız. Bunlar arasında, gizli dökümanları toplama, süreyi iyi kullanma ve bazı güvenlik noktalarını yok etme gibi görevler bulunuyor.
Hemen ilk bölüme dokunarak giriş yapıyoruz. Karşımıza iki farklı oyun türü çıkıyor. Bunlardan biri “Ranked” ki, but tür oyunda direkt olarak aksiyona dalıyoruz. Diğeri ise “Dynamic”. Bu türdeki bir oyunda bizleri rastgele sıralanmış bir hedef setinin ortasına bırakıyor.
Her iki seçenekte de, ekranın sağindaki, Accept seçeneğine dokunuyoruz. Bu sefer karşımıza karakter seçimini yapabileceğimiz bir ekran çıkıyor. Oyunda, Commando, Technician, Pointman, Gunner, Infiltrator ve Marksman olmak üzere 6 farklı karakter bulunuyor. Her bir karakterin kendine has silahları bulunurken, sağlık durumu, hızı ve mermi kapasitesi gibi değişen özelliklere sahip oldukları görnüyor. Ayrıca seçtiğimiz her karakter ile, tamamladığımız görevler sonrasında seviye atlayabiliyoruz.
0 Comments